Bogdanović MVP, "Svijet" razbio Amerikance

All Star Rising Stars

Bogdanović MVP, "Svijet" razbio Amerikance

U okviru All Star vikenda u NBA ligi sinoć je odigran susret u kojem su snage odmjerile "zvijezde u usponu". Na kraju je tim svijeta bio puno bolji od tima SAD-a, te je ovu egzibicionu utakmicu riješio u svoju korist rezultatom 155:124.

Amerikanci su od samog starta imali problema da zadrže korak za protivničkom ekipom, koja je i prije odlaska na odmor stigla do prednosti od 20-ak poena razlike.

Iako je riječ egzibicionom susretu, koji je obilježen velikim brojem atraktivnih poteza, svakako da ova pobjeda godi košarkašima iz "ostatka svijeta".

Pobjeda "Svijeta" ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a ovu ekipu je predvodio sinoć odlični Bogdan Bogdanović, košarkaš Sacramenta, koji se okitio titulom MVP-a utakmice.

Bogdanović je imao odličnu šutersku noć, pogodio je nekoliko dalekometnih trojki i na kraju susret završio sa 26 poena, četiri skoka i šest asistencija na svom konut.

Odličan je bio i njegov saigrač iz Kingsa, Buddy Hield. Ovaj košarkaš sa Bahama se posebno raspucao u finišu meča, pa je stigao do 29 poena. Murray je dodao 21, a Dario Šarić 18 poena.

Kod tima SAD-a odličan je bio Jaylen Brown sa 35 poena i 10 skokova, dok je 20 poena ubacio Kyle Kuzma.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi