Bogdanović ponovo MVP

Novo laskavo priznanje za Srbijanca

Bogdanović ponovo MVP

Nakon osvojene MVP nagrade na otvaranju doigravanja, košarkaš Fenerbahčea Bogdan Bogdanović proglašen je i za najkorisnijeg igrača drugih četvrtfinalnih utakmica play-offa Eurolige. 

Fenerbahče je predvođen Bogdanovićem ostvario dvije gostujuće pobjede nad Panathinaikosom i došao nadomak plasmana na Final Four.

Sjajni srbijanski košarkaš je u drugoj utakmici u OAKA areni, u kojoj je njegov tim slavio sa 80:75, zabilježio 25 poena (10/15 iz igre), osam skokova i šest asistencija, za ukupan indeks korisnosti 35.

Bogdanović je postao najbolji strijelac, skakač i dodavač u istoriji Fenerbahčea u play-off susretima, te je ušao u istoriju Eurolige kao prvi igrač koji je na dva uzastopna meča imao indeks korisnosti preko 30.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti