Bogdanović: Teletović mi je bio veliki oslonac na početku

Još jedan Hercegovac u redovima Netsa

Bogdanović: Teletović mi je bio veliki oslonac na početku

Od nove sezone NBA lige kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović neće više biti jedini Balkanac u ekipi Brooklyn Netsa. Ne da neće biti jedini igrač sa prostora bivše Jugoslavije, nego neće biti ni jedini Hercegovac u ekipi Lionela Hollinsa nakon što je u ekipu iz New Yorka stigao Bojan Bogdanović.

Košarkaški reprezentativac Hrvatske, inače rođeni Mostarac, se prije nekoliko dana priključio pripremama i treninzima Netsa za početak nove sezone.

Bogdanović se još uvijek privikava na novu sredinu i jedno sasvim novo poimanje košarke kao sporta, a pronašao je i stan koji nije daleko od dvorane. Mostarac kaže kako mu je zemljak iz Jablanice bio prva pomoć u svemu.

"Mirza Teletović je prvi tu za pomoć i bio mi je pravi oslonac u prvim danima. Logično je da s njim provodim najviše vremena. Ipak, oduševio me je Kevin Garnett", rekao je Bojan Bogdanović u jednom dijelu intervjua za Sportske Novosti.

Sjajni hrvatski košarkaš, kojeg je na NBA draftu 2011. kao 31. pick izabrao Miami Heat, u svojoj prvoj NBA sezoni nositi će dres Netsa sa broj 44.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti