Bogdanović uz zvuk sirene pogodio trojku za pobjedu

Najhrabriji kada je najteže

Bogdanović uz zvuk sirene pogodio trojku za pobjedu

D. Vejo

Košarkaši Fenerbahcea slavili su večeras na gostovanju kod ekipe Turk Telekoma rezultatom 83:85, po četvrtinama je bilo 23:20, 23:17, 23:19 i 14:29. Najzaslužniji za pobjedu žuto-crnih bio je Bogdan Bogdanović koji je u posljednjoj sekundi tačnije uz zvuk sirene pogodio trojku.

Željko Obradović i njegov tim večeras su upisali 18. prvenstvenu pobjedu u Tusrkoj Super ligi. Iako Fener nije dobro otvorio meč te je u jednom trenutku bio u zaostatku od 21 poen, činilo se kako će domaćin prvi put nakon pet godina slaviti protiv velikog rivala.

Međutim, Bogdan Bogdanović odlučio je da ne bude tako. Samo sekund prije kraja meča domaća ekipa imala je poen više u odnosu na protivnika (83:82). Za čudo se pobrinuo Bogdanović koji je sa devet metara nakon što je prethodno loptu dobio iz auta, odlučio se za šut i tako uz zvuk sirene postigao zlata vrijednu trojku kojom je donio pobjedu svom timu.

Ovom pobjedom, Fenerbahce nakon 24. odigrana kola zauzima drugu poziciju na tabeli sa 42 osvojena boda, odmah iza Anadolu Efesa koji ima dva boda više kao prvoplasirana ekipa.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi