Fener ubjedljiv na svom terenu

21. kolo turske Superlige

Fener ubjedljiv na svom terenu

Danas je odigrana samo jedna utakmica u turskoj Superligi. Fenerbahče je na svom terenu ubjedljivo savladao Buyukcekmece (86:64).

Gosti su prvu četvrtinu dobili rezultatom 17:15, da bi u nastavku domaćin pojačao ritam i drugih 10 minuta riješio u svoju korist (27:19).

U trećem periodu ekipa iz Istanbula definitivno je riješila pitanje pobjednika dobivši ovaj period igre sa 24:10, da bi u nastavku u jednoj mirnoj završnici privela susret kraju.

Najefikasniji kod pobjednika bio je srbijanski reprezentativac Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 25 poena, a pratio ga je Hickman sa 13, te Udoh sa 10 koševa.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fenerbahče je nakon ovog duela i dalje prvi sa omjerom 16-5, dok je Buyukcekmece 9. sa 10 pobjeda i 11 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi