Bogdanović: Za nas ne postoje granice

Bogdanović: Za nas ne postoje granice

Jedan od najboljih košarkaša Evrope u ovom trenutku Bogdan Bogdanovićsjajnim igrama u dresu Partizana zaslužio je intervju za službenu stranicu Eurolige. 

Bogdanović je govorio o atmosferi u redovima Partizana, svojim sjajnim igrama u zadnja dva mjeseca...

"Timski duh i atmosfera imaju velikog udijela, zato što utiču na našu igru. Postoje trenuci kada naše samopouzdanje toliko poraste da nema granica za nas. U tim trenucima volim da kažem: ’upalite mašinu’. To je trenutak kada sve postaje lakše. Definitivno, poslije pobjede nad Fenerbahčeom u Istanbulu igrali smo dobro i u Eiroligi i u ABA ligi. Bila nam je potrebna pobjeda i tako smo preokrenuli sezonu u Evroligi", kaže Bogdanović. 

Iako ima samo 21 godinu, reprezentativac Srbije je trenutno najbolji strijelac Top 16 faze Eurolige. U posljednjih devet utakmica svaki put je imao dvocifren učinak. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Tim i trener su mi ostavili veliki prostor za napredak. Radio sam vrijedno, želio sam i pokušavao da dostignem određeni nivo, ali se nadam da ću biti sve bolji i bolji. Optimista sam i vjerujem da uvijek mogu bolje. Ali, samopouzdanje je ključno, a kada ga cijeli tim ima, lakše se dolazi do pobjeda“, istakao je košarkaš Partizana, koji je rekao i da mnogo utjecaja na rezultate Partizana ima i igranje u Kombank areni. 

"Sada igramo u Kombank areni, koja je mnogo drugačija od hale Pionir, našeg doma. Pionir je bučniji, manji i navijači se lakše organizuju oko navijanja. Ali, Arena prima veći broj ljudi, a mi imamo sjajan odnos sa našim navijačima. Znaju kada treba da pjevaju glasnije, kada da nas podignu kada nam nedostaje energija. Oni čak znaju kako da stave pritisak na naše protivnike. Arena je toliko velika, a kada je puna, sjajno je okruženje za igranje“, zaključio je Bogdan Bogdanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.