Bogdanovićevih 27 poena za novi trijumf Srbije protiv Litve
Srbija opet slavila protiv Litve

Sjajna partija košarkaša Kingsa

Bogdanovićevih 27 poena za novi trijumf Srbije protiv Litve

Košarkaši Srbije večeras su po drugi put u tri dana savladali košarkaše Litve, ovaj put u Kaunasu rezultatom 95:91 nakon što su prije 72h trijumfirali u beogradskoj Štark Areni.

Oba trenera mnogo su mijenjala i kombinirala te igrala s mnogo oscilacija ali na krilima sjajnog Bogdana Bogdanovića Srbija je opet savladala Litvance koji su kao i oni kandidati za jedno od postolja na Mundobasketu.

Bek Kingsa ubacio je 27 poena dok je Nikola Jokić dodao 14 uz pet skokova i isto toliko asistencija. Bjelica je dodao 11, Raduljica 10 a Vasilije Micić je podijelio 7 asista. Kod Litve Grigonis je zabio 18 poena a Kuzminskas 13 koševa.

Utakmica je igrana u "Žalgirio Areni" pred oko 19000 gledatelja u zaista fantastičnoj atmosferi. 

Promo

Top Komentari

ceSoloInter
svatko moze biti novinar, koji je rezultat bio strucnjace ??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi