Bolji nego ikad: Mirza briljira na NBA parketima

Ubacio 19 poena

Bolji nego ikad: Mirza briljira na NBA parketima

Midhat Šljivak

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su večeras od Indiana Pacersa 116:97 uz odličnu partiju Mirze Teletovića za tim iz Arizone.

Indiana je vodila gotovo je cijelim tijekom meča. Tek u nekoliko navrata rezultatsku prednost je imao gostujući sastav, najviše zahvlaljujući trojkama Mirze Teletovića.

Loše je Phoenix odigrao završnicu prvog poluvremena. Dozvolili su Pacersima da se ponovo lako odvoji na dvocifrenu prednost, a na odmor je domaći tim otišao sa 10 poena prednosti, 52:42. U prvom dijelu je i nestalo električne energije, pa je susret bio kratko vrijeme u prekidu.

Nisu gosti međutim bili lagan zalogaj za Indianu. Uspijevali su konstantno da se održavaju u meču. Nakon tri dionice bilo je samo plus četiri (80:76), da bi međutim u posljednjih 12 minuta igra gostiju iz Arizone, potpuno se raspala.

Indiana je nemilosrdno trpala protivnički koš. Uspjeli su uvjerljivo dobiti ovaj dio igre (36:21), te su na kraju stigli do pobjede u ovom meču.

Mirza Teletović je ponovo bio najbolji pojedinac kod Sunsa. Za 30 minuta na parketu bh. košarkaš je ubacio 19 poena, te je imao i pet skokova. Isti broj poena je ubacio i Devin Booker.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Paul George sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije