Bolnici u Bihaću sutra stiže oprema koju je donirao Džanan Musa

Akcija pomoći tek počinje

Bolnici u Bihaću sutra stiže oprema koju je donirao Džanan Musa

E. Čaušević

Bh. košarkaš Džanan Musa nedavno je oduševio bh. javnost odlukom da pomogne Kantonalnoj bolnici u Bihaću u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Nije tajna da mnogim bolnicama u BiH fali medicinske opreme u borbi protiv pandemije koronavirusa, a Musa je bio među prvim poznatim ličnostima koji je odlučio da pomogne i donira određenu sumu novca za bolnicu u svom gradu.

Musa je tada poručio da je u kontaktu s dobavljačima i da se očekuje veoma brzo nabavka medicinske opreme uključujući i potrebne aparate koji će itekako pomoći bolnici u Bihaću.

Kako smo saznali iz izvora bliskih bh. košarkašu ova akcija će se veoma brzo realizovati. Naime, oprema je već na putu prema Kantonalnoj bolnici u Bihaću i trebala bi biti uručena ljekarima već sutra.

Također, Musa ne želi da se zaustavi na tome i odlučio je pokrenuti još jednu humanitarnu akciju, a cilj je da se pomogne najugroženijim zdravstvenim institucijama u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi