Borac deklasirao Slaviju

Liga 13 košarkaša BiH

Borac deklasirao Slaviju

Košarkaši banjalučkog Borac Nektara deklasirali su Slaviju rezultatom 100:66 u susretu 13. kola Lige 13 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Košarkaši tima iz Lukavice bili su ravnopravan protivnik raspoloženim Banjalučanima samo u prvih petnaestak minuta utakmice, a sve nakon toga proteklo je u znaku domaćih košarkaša.

Vladan Jocović je sa 18 poena bio najefikasniji u redovima banjalučke ekipe, a Marko Jagodić pridodao je 15 poena za Borac. U dresu Slavije najefikasniji je bio Srđan Savić sa 23 poena, a Sindis Demić je ubacio 16.

BORAC NEKTAR: Tošić, Ivić, Vranješ 13, Kostadinović 3, Šturanović 11, Jagodić 15, Blanuša 6, Jocović 18, Pavlović 9, Lončar 13, Kovačević 9, Trikić 13. Trener: Drago Karalić.

SLAVIJA: Krsmanović. Stanić 23, Savović 12, Đurić, Damjanović 6, Vuković 9, Sladoje, Boljkovac, Bešović, Demić 16. Trener: Perica Pejčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.