Boris Diaw završio karijeru, a to je objavio na sjajan način

Još jedna legenda u penziji

Boris Diaw završio karijeru, a to je objavio na sjajan način

Midhat Šljivak

Legendarni francuski košarkaš Boris Diaw (36) objavio je kraj karijere.

Krilni centar se na Facebooku video porukom gdje je u društvu nekadašnjih saigrača iz reprezentacije Ronnyja Turiafa i Tonyja Parkera objavio kraj.

Posljednju sezonu u karijeri 36-godišnji krilni centar je odradio u pariškom Levalloisu, a većinu velike i uspješne karijere je proveo u NBA ligi.

Izabran je kao 21. pik drafta 2003. godine kao igrač Pau Ortheza. Igrao je potom za Atlantu, Phoenix, Charlotte, San Antonio i Utah, a sa Spursima je 2014. godine osvojio naslov prvaka NBA lige.

Karijeru u najjačoj ligi svijeta završio sa 8,6 poena i 4,4 skoka po meču, a dugo godina je igrao i za selekciju Francuske i najveći uspjeh mu je osvajanje Eurobasketa 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti