Drama i u Francuskoj, Diaw sam na Rusiju

Kvalifikacije za SP

Drama i u Francuskoj, Diaw sam na Rusiju

E. Škorić

U drugom meču 3. kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Francuska je sa 75:74 savladala Rusiju i to nakon produžetka.

Francuzi su uspjeli u dodatnih pet minuta da slome otpor Rusa i da stignu do treće pobjede. Nakon regularnog dijela meča rezultat je glasio 61:61, no u produžetku ipak Francuska uspijeva nekako da se provuče.

Tako je Francuska sa 3-0 na vrhu grupe i ima šest bodova, BiH ima pet, Rusija četiri, a Belgija je posljednja s tri boda i sada je najbliža eliminaciji.

Boris Diaw je spasio Francusku sa 23 poena i sa po sedam skokova i asistsencija, a dvocifren broj poena ubacili su još Lacombe (11) i Koffi (10).

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kod Rusa Kulagin je ubacio 17, a Karasev 16 poena, dok je Khvotsov ubacio 13, a Zubkov 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti