Bosanska mladost zasjala u Ljubljani

Sjajni nastupi mladih bh. košarkaša

Bosanska mladost zasjala u Ljubljani

Midhat Šljivak

Košarkaši Union Olimpije savladali su Stožicama ekipu Zadra u susretu 17. kola ABA lige rezultatom 88:81, a u ovom meču sjajne partije su pružili Emir Sulejmanović, Jusuf Nurkić i Alen Omić.

Zadrani su bolje otvorili meč, te su poveli 15:7, no Olimpija nije dopustila gostima da se odvoje, pa je nakon prve dionice Zadar imao samo dva razlike 23:21.

 

U drugoj četvrtini proradili su Teemmu Rannikko i Emir Sulejmanović. Rannikko je ubacio četiri sjajne trojke, a pratio ga je Sulejmanović sa sjajnom igrom, te je na odmor Olimpija otišla sa osam razlike 48:40. Jusuf Nurkić je za Zadar ušao u posljednje dvije i po minute, te je postigao tri poena u tom periodu. 

 

Nurkić je započeo treću četvrtinu u petorci za Zadar, ali njegov tim se nije mogao odbraniti od šuta za tri poena domaćih, koji su na kraju treće dionice imali 11 razlike 68:57.

 

Uspio se Zadar u nekoliko navrata u posljednjoj dionici vratiti u utakmicu. Došli su do samo minus tri 77:74, da bi na 38 sekundi došli na samo poen minusa 81:80. Blažić je potom trojkom vratio plus četiri, a do kraja su povećali prednost na konačnih plus sedam.

 

 

Ono što je bitno za nas je da su naši mladi košarkaši odigrali sjajan meč.. Emir Sulejmanović je odigrao fantastičan meč sa osam poena i četiri skoka za nešto više od 13 minuta na parketu, a Jusuf Nurkić je ubacio tri poena za pet minuta. Još jedan momak koji bi mogao nositi dres naše reprezentacije u budućnosti Alen Omić je za Olimpiju ubacio 12 poena.

 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jaka Blažić je predvodio domaće sa 26 poena, a Travis je kod Zadra ubacio isti broj peona.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.