9

Komentari (9)

Mepa
Kod nas bi napisali, trebo si bolje pazit sad neces *icko igrat za Bosnu! Kad je zavidluk upitanju nema gorih naroda od balkanskih!
Ante G.
Prvo, bosanski jezik ne postoji. Amerikanci su ovo napisali ili na Hrvatskom ili na Srpskom. Pitajte roditelje sta su ucili. Jedino sto u ovoj tvojoj recenici nalazim jednu rijec koja ne postoji ni u jednom od svjetskih jezika, mozda je to taj neki "bosanski"? Kaze se zavdiluk? :)))))
Lona
Ante gdje si ti u školu išao i šta si ti učio. Gramatika bosanskog jezika je napisana u 17-om vijeku.
gumenakita
ArminA
Ante Glupi obrazuj se prvo pa onda komentarisi. Kad je Bosancica bila pisana ,vi Srbi i Hrvati niste znali ni citati a kamoli pisati...
mostarac1964
Vuk Karadzic je napisao takozvani srpski rijecnik prepisujuci od vec postojece bosancice. ZA treba ima poseban naziv u bosancici garib ili hajvan.
Mepa
Kao prvo bosanski jezik ovo sto se dns zove srpski i hrvatski. Roditelji su ucili pod nazivom srpsko-hrvatski jer prostor Bosne okupiran od dva susjeda agresora. Ako zelis da polemisemo. Malo pogledaj realno prvi bosanski rjecnik napisan u 17 st. Napisan u arebici( arebica prilagodjeno arapsko pismo bosanskom jeziku) sto je jos jedan od dokaza da je bosanski jezik se razvijao kroz historiju. Jer je prilagodjen bio periodu. Pricas o hrvatskom i srpskom jeziku. Pa zasto imaju oni toliko turcizama. Znaci prilagodjavan je periodu i vlastima(okupatorima) Bosanski jezik je najstariji jezik balkana. Zasto je postojala bosancica kao pismo? Zasto se nije zvala hrvatica i srpstica ili kako vec? Samo ucite sta vam napisu historicari koji su pod direktivom fasisticke vlasti. Ako zelis da mislis da si pametan prvo se dobro informisi i onda pricaj o temi kojoj nemas pojma. Procitaj malo o Muhamedu Hevai Uskufiju, bosancici, arebici, alhamijado knjizevnost. A na prozivke te djecije da je neko nesto. To mozes pisat samo nekome ko zna samo za *ebem ti mater ustasku, balijsku, cetnicku. To pisi takvima. Pozdrav!
Niklas
Pozz Mepa i slazem se sa tvojim izlaganjem. Treba pogledati stvari da vise strana i razumjeti kada je nastala arebica i bosancica. Vecina ovih kvazi mudraca ocito citaju samo jednu stranu istorije. Pozz lega iz Osijeka.
Dino_2000
Pa ovi Amerikanci su giganti, svaka im čast.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.