Pandža: Spremni smo, ali i svjesni da sve četiri ekipe žele u ABA 2 ligu

Bosna dočekuje Iliriju

Pandža: Spremni smo, ali i svjesni da sve četiri ekipe žele u ABA 2 ligu

O. Lekić

Košarkaški klub Bosna Meridanbet će preko slovenačke Ilirije pokušati doći do finala kvalifikacija za ABA 2 ligu. Ukoliko uspiju Studenti će u finalu igrati s boljim iz dvomeča Sparsa i Vojvodine.

U prvom susretu polufinala kvalifikacija za ABA 2 ligu KK Bosna Meridianbet će sutra u Sarajevu (Skenderija dvorana 1) dočekati Iliriju iz Slovenije.

Pobjednik ovog dvomeča u finalu kvalifikacija će igrati s boljim iz susreta Spars - Vojvodina, a uoči sutrašnjeg susreta svoje očekivanja je iznio i novi šef struke sarajevske Bosne, Josip Pandža.

Pandža je prije svega istakao da je zadovoljan s odrađenim pripremama i da ga raduje što su svi igrači spremni za meč sa Ilirijom.

"Zadovoljan sam s odrađenimn pripremama, prije svega što prve mečeve dočekujemo zdravi i spremni. Veći dio priprema smo bili svi na okupu, fizički smo u dobrom stanju i vjerujem da smo spremni za Iliriju. U odnosu na neke ranije sezone malo ranije smo morali doći u optimalnu formu, no i ostale ekipe zapravo imaju isti zadatak. Sve četiri ekipe iz ovih kvalifikacija imaju istu ambiciju, a to je izboriti nastup u ABA 2 ligi i svjesni smo da nam neće biti lako", istakao je Pandža.

"Ilirija je ekipa koja se pojačala za ovu sezonu. Preferiraju brzu igru sa mnogo šuteva, a njihov stil igre se mnogo oslanja na bekovsku liniju", dodao je trener koji je sa kadetskom reprezentacijom naše zemlje osvojio titulu prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

I kapiten tima, Muhamed Pašalić, je istakao da je dobra stvar što su pripreme prošli bez povreda, te da respeketuju sutrašnjeg protivnika.

"Pripreme smo odradili na jedno visokom nivou, bez povreda i to je pravo bitna stvar. Respektujemo ekipu Ilirije, ali respektujemo i sebe. Skoncentrisani smo, spremni fizički i mentalno. Očekujem da ćemo imati podršku s tribina i vjerujem da možemo do željenog rezultata sutra, ali i u utorak u Ljubljani", istakao je Pašalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi