Bosna ASA BHT deklasirala Vojvodinu
Ikonić je uz Šehovića bio najefikasniji igrač Bosne sa 17 poena

NLB liga, 22. kolo

Bosna ASA BHT deklasirala Vojvodinu

Košarkaši Bosna ASA BH Telecoma upisali su i desetu pobjedu u regionalnoj košarkaškoj NLB ligi. Popularni studenti večeras su u dvorani Mirza Delibašić i drugi put u ovoj sezoni savladali ekipu Vojvodine.
Nakon što su u prvom dijelu sezone ubilježili prvu poslijeratnu pobjedu na teritoriji Srbije, izabranici trenera Vlade Vukoičića večeras su desklasirale goste rezultatom 94:68. Domaći su od samog početka susreta držali konce igre u svojim rukama, a do kraja susreta samo se čekalo da vidimo sa koliko poena razlike će slaviti.

Prvi period igre naš prvak riješio je u svoju korist bez većih problema, te nakon deset minuta igre imali su prednost od osam poena (26:18). Drugu četvrtinu bolje su otvorili gosti koji su u 16. minuti došli do samo tri poena zaostatka (31:34), ali je Nikola Vučurović u 20. minuti pogodio trojku te osigurao studentima deset poena prednosti (47:37).

Bosna ASA BHT – Vojvodina 94:68
26:18, 21;19, 33:13, 14:18
Dvorana Mirza Delibašić – KSC Skenderija. Gledalaca: 2.500. Sudije: Siniša Herceg, Timislav Vovk, Tomislav Hordov (svi Hrvatska).
BOSNA ASA BHT: Avdić 4, Ivanović 6, Šehović 17, Ikonić 17, Rakić 3, Vučurović 9, Đurasović 2, Zimić 4, Suljagić 2, Pašalić 8, Đorđević 12, Ovčina 10. Trener: Vlada Vukoičić.
VOJVODINA SRBIJAGAS: Popović 8, Zdravković 2, Ljubotina, Borovnjak 17, Bajić 11, Jovanović 3, Šutalo 7, Peković 7, Cummings 2, Fisher 10, Habuš, Buha. Trener: Vlade Đurović.
Igra gostiju se raspala u trećoj četvrtini kada su studenti u potpunosti rasturili protivnika ostvarivši u ovih deset minuta prednost od 20 poena (33:13). U posljednjoj četvrtini igre Vukoičić je dao priliku mlađim igračima koji su to najbolji mogući način iskoristili. Trojkom Nikole Vučurović, Bosna je otišla na 33 poena razlike u 32. minuti, a nekoliko trenutaka kasnije Zimić je zakucavanjem prednost povećao na 35 poena. U 35. minuti Bosna je dostigla maksimalnih 38 poena prednosti (91:53), ali su do kraja meča novosađani smanjili na "minus 26".

Zanimljivo je da su se svi igrači našeg prvaka upisali u listu strijelaca, a najefikasniji su bili Goran Ikonić i Suad Šehović koji su ubacili po 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.