Bosna ASA BHT u finalu

Košarkaški Kup BiH

Bosna ASA BHT u finalu

Košarkaši Bosna ASA BH Telecoma prvi su finalisti košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su u Čapljini u prvom polufinalnom susretu bili bolji od Igokee iz Aleksandrovca rezultatom 81:70.

Studenti su dosta lakše od očekivanog savladali rivale iz Aleksandrovca, te se plasirali u finale Kupa Bosne i Hercegovine, gdje će protivnika saznati nakon večerašnjeg drugog polufinalnog meča koji igraju domaćin Čapljina i Sloboda.

Uvodne minute susreta protekle su u manje, više izjednačenoj igri. Bosna je imala blagu rezultatsku prednost tokom prvog poluvremena. Krilni centar Seid Hajrić bio je najbolji u dresu Bosne u prvom dijelu igre, dok je Aleksandrovčane u rezultatskom priključku držao Milijan Bocka, koji je večeras bio jedini raspoložen u dresu Igokee. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću od pet poena za Bosnu (39:34).

Studenti su u trećoj četvrtini praktično riješili pitanje pobjednika. Serijom poena sa distance Milana Miloševića, Feliksa Kojadinovića i Zlatka Jovanovića, Bosna se u 23. minuti uspjela odlijepiti na plus 11 (47:36). Ta će se prednost pokazati kao nedostižna za Aleksandrovčane, koji su večeras imali velikih problema u realizaciji šuta sa distance.

Igoeka je ipak uspjela prići Bosni na minus devet tri i pol minute prije kraja utakmice, ali potom Milošević u kontranapadu postiže poene, uz prekršaj Bocke i tim je utakmica bila riješena.

Bosna je večeras pokazala dosta zrelosti u igri, iako odbrana ipak nije bila na nivou, dok je Igokea odigrala daleko ispod svog prosjeka, uglavnom se oslanjajući na individualne akcije Milijana Bocke.

KK Bosna ASA BHT – KK Igokea 81:70
ČAPLJINA – Gledalaca: 1.000. Sudije: Zurapović. Obradović, Jovanić.

Bosna ASA BHT: Šehović, Sarajlija, Đurasović 10, Čamdžić, Bajić 8, Hajrić 10, Radonjić 3, Pašalić 5, Milošević 14, Kojadinović 10, Rakočavić 16, Jovanović 5.
Igokea: Vučanović, Janjušević 9, Bocka 23, Đurković 12, Đurica 1, Zujović 9, Komatina 8, Popović 6, Fekete 2, Jovičić, Miletić, Tomazović.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije