)
Bosna čeka odluku u zadnjem kolu

Budućnost pobjedom prema Final Fouru

Bosna čeka odluku u zadnjem kolu

M. Skaka

I predposljednju šansu da osigura ostanak u NLB ligi Bosna je propustila, ovaj put na gostujućem terenu u Podgorici, gdje je Budućnost slavila sa 81:68.

Motivisani domaćin uspio je savladati Studente koji su se dobro držali većim dijelom susreta, ali i dopustili protivniku da svaku četvrtinu riješi u svoju korist. Ovom pobjedom Budućnost je zadžala šansu za plasman u Final Four i čekaće rezultate sa ostalih terena, te u zadnjem kolu pokušati da pobjedom nad FMP-om i uz poraz Olimpije u Vršcu dosegne plasman među najbolje četiri ekipe u regionu.

Sa druge strane, oči navijača Bosne uprte su ka Sloveniji gdje se nadaju porazu Heliosa od Olimpije, a onda u subotu i od razigranog Radničkog.

Sam susret nije donio previše uzbuđenja i rezultatskih kolebanja i činilo sa da na parketu prazne Morače ne gledamo ekipu kojoj bi pobjeda u ovom susretu donijela rješenje svih problema i spas sezone. Studenti nisu uspjeli ugroziti prednost domaćih niti u jednom trenutku, ali su držali priključak o posljednje četvrtine i onda kada su trebali dodati gas i napraviti iznenađenje te u finišu prelomiti utakmicu u svoju korist, oni su posustali i otvorili previše postora za raspoložene strijelce Budućnosti.

U drugom poluvremenu Parežanin se opredijelio za zonsku odbranu, te dopustio otvorene šuteve iza linije 6’25, a to su znalački iskoristili Otašević i Jeretin te napunili koš Studenata. U napadu, Bosna je pokušavala preko Rakočevićča kojeg je efikasno zaustavio Maraš, pa je u posljednjih 10 minuta tim iz Sarajeva ubacio samo 13 poena što je bilo nedovoljno da se Budućnost zaustavi u pohodu na Final Four.

U bordo dresu najefikasniji bili su Milošević i Jovanović sa 13 poena, a Šehović je ubacio 11 i Rakočević 10. Kod domaćina, bolji od ostalih, posebno u drugom poluvremenu bio je Otašević sa 18, te Jeretin sa 17 poena.

Budućnost m:tel - Bosna ASA BHT 81:68
(14:12, 26:24, 21:19, 20:13)
PODGORICA - Dvorana Morača. Sudije: Milivoje Jovčić (SRB), Siniša Herceg (CRO), Dragan Medan (CRO).

Budućnost: Šehović 2, Jeretin 17, Popović 4, Ljubičić, Gordić, Barović, Otašević 18, Dragičević 12, Simonović 10, Maraš 5, Vitkovac 5, Savović 8.
Bosna ASA BHT: Šehović 11, Sarajlija 8, Buza, Đurasović 7, Čamdžić, Klinac,  Bajić 4, Radonjić 2, Pašalić, Milošević 13, Rakočević 10, Jovanović 13.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.