Bosna čeka Radnički

NLB liga

Bosna čeka Radnički

Ovog vikenda na rasporedu je treće kolo NLB lige za košarkaše. Kolo će biti otvoreno večarašnjom utakmicom bh. viceprvaka Bosne ASA BH Telecom koja će u olimpijskoj dvorani Zetra ugostiti Radnički.

Drugi naš predstavnik Široki Eronet će prvu pobjedu tražiti u Vršcu kod Hemofarma.

Treće kolo donosi nekoliko zanimljivih okršaja, ali nama su svakako najbitniji dueli naših predstavnika Bosne i Širokog, koji igraju protiv Radničkog, odnosno Hemofarma. Večeras u Zetru stiže kragujevački Radnički koji je u prva dva kola ostvario obe pobjede. Ekipa koja je spoj mladosti i iskustva vrlo je nezgodan za sve protivnike, ali Bosna večeras nema izbora, mora se ići na pobjedu.

Izabranici Vlade Vukoičića su u prvom kolu protiv Zagreba odigrali tri solidne četvrtine, a utakmicu je odlučila katastrofalna treća četvrtina, koja večeras nadajmo se neće biti kobna za igrače Bosne.

Vlada Vukoičić je stručnjak koji će znati pripremiti ekipu za ovaj duel i za prvu ovosezonsku pobjedu, a nadajmo se da će navijači večeras ispuniti Zetru. Prošli put je dvorana bila skoro prazna, a razlog je možda bila euforija stvorena oko nogometne reprezentacije. Večeras nema razloga da ne bude puna.

Veliki broj mladih igrača Bosne koji tek treba da pokažu šta znaju trebao bi biti mamac za sarajevsku publiku. Sjetimo se samo vremena od prije tri ili četiri godine kada se tražila karta više za utakmice Bosne u Skenderiji, a samo nekoliko pozitivnih rezultata natjeralo bi publiku da dođu i u Zetru.

Kapiten Studenata Suad Šehović prvo je ime Bosne u ovim trenutcima, a velike se igre očekuju i od najboljeg igrača domaćeg prvenstva prošle sezone Zlatka Jovanovića. Vlada Vukoičić sve češće daje priliku mladim igračima poput Pašalića i Đurasovića, a puna dvorana motiv je više za ove mlade igrače.

Radnički jeste dobra opasna ekipa, ali nikako nepobjediva. Punom koncentracijom od prve do posljednje minute igrači Bosne mogu slaviti večeras pobjedu.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.