Bosna i Zadar u „hokejaškim“ uslovima
Zbog plinskog spora Rusa i Ukrajinaca ispaštaju i Zadrani u Sarajevu

Pred sutrašnji meč 16. kola NLB lige

Bosna i Zadar u „hokejaškim“ uslovima

Košarkaški Bosne i Zadra uoči sutrašnje utakmice 16. kola regionalne NLB lige danas u Sarajevu trenirali su u „hokejaškim uslovima“!
Zbog izuzetno niskih temperatura u našem glavnom gradu, a poesbno nedostatku plina, to jeste grijanja u velikoj dvorani KSC „Skenderija“ – Mirza Delibašić, Dalmatinci su odbili trenirati. Iz Košarkaškog kluba Bosna predložili su im da treniraju u maloj dvorani KSC „Skederija“ što su gosti, takođe, prvobitno odbili.

Za vrijeme utakmice biće grijanja

Međutim, nakon dodatnih razgovora Zadrani su nakon Sarajlija, ipak, obavili trening u maloj dvorani.
Ono što je najbitnije odigravanje sutrašnje utakmice nije došlo u pitanje jer su čelnici KSC „Skenederija“ obečali kako će do meča obezbjediti grijanje u velikoj dvorani, te da će postojhati optimalni uslovi za igru, ali i boravak gledalaca na tribinama.

Gosti morali mijenjati i hotel

Inače, Zadrani su u Sarajevo doputovali još juče, a kako u većem dijelu naše prijestolnice nema grijanja, zbog toga što su nam, ni krivim ni dužnim, Rusi „zavrnuli plinsku pipu“ zbog spora sa Ukrajinom bili su primorani mijenjati i hotel, pa su na koncu odsjeli u „Radon plazi“. U ovom sarajevskom hotelu našli su utočište kako bi se ugrijali pred sutrašnju utakmicu!
Dakle, utakmica Bosna ASA BHT – Zadrar igra se sutra od 20 sati u velikoj dvorani KSC „Skenderija“ – „Mirza Delibašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.