Bosna ispustila 17 razlike, pa spašavala pobjedu protiv Ilirije

Uzbudljiv meč u Sarajevu

Bosna ispustila 17 razlike, pa spašavala pobjedu protiv Ilirije

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši sarajevske Bosne Meridianbet savladali su večeras u Skenderiji Iliriju rezultatom 83:81 i s dva poena prednosti čekaju revanš koji se igra u utorak.

Sarajevska Bosna pobijedila je večeras na svom parketu Iliriju u prvom polufinalnom meču kvalifikacija za plasman u ABA 2 ligu i na revanš nose dva poena prednosti 83:81.

Prva dionica donosi izjednačenu košarku. Igralo se lijepo i atraktivno, a nakon deset minuta igre bilo je 24:22 u korist domaćeg tima.

Studenti odlično ulaze u drugu dionicu. Serijom od 12:0 su se odlijepili, imali su u nekoliko navrata i maksimalnih plus 14, a na odmor se odlazi rezultatom 49:36 u korist domaćeg tima.

Imao je tim Josipa Pandže i plus 17 na otvaranju trećeg perioda, ali su zatim u jednom trenutku potpuno stali i to Ilrija maksimalno koristi, pa na minut i po prije kraja dolaze na samo minus pet, 59:54.

Nakon 30 minuta igre domaći tim je imao plus sedam (63:56) i utakmica je u posljednjoj dionici bila potpuno otvorena.

Oglasi

Gosti do preokreta dolaze nakon tri minute igre u posljednjoj dionici. Orel je trojkom donio prvu prednost za Iliriju nakon prve četvrtine 64:63.

Orel je u tim trenucima dominirao parketom, ušlo se u neizvjesnu završnicu, gdje je viđeno dosta grešaka s obje strane. Na kraju je Bosna za nijansu bolja. Dobili su meč, a sarajevski tim će braniti dva poena prednosti.

Vojin Ilić je vodio domaće do pobjede s 22 poena, Planinić je dodao 17, a  Zubac 15. Kod gostiju Orel je ubacio 30, a Macura 22 koša.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Revanš meč između Ilirije i Bosne Meridian igra se u utorak, a dan ranije igra se i revanš meč između Vojvodine i Sparsa, gdje je finalista već gotovo i poznat.

Srpski tim je na Grbavici u jučerašnjem meču slavio pobjedu od 16 poena razlike, 98:81.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi