Bosna ne da dionice Hemofarmu i FMP-u

Bosna ne da dionice Hemofarmu i FMP-u

Sarajevska Bosna ASA BH Telecom povukla je prijedlog na Skupštini Sidra, vlasnika NLB lige, o podjeli dionica sa dva srbijanska kluba.

Naime, sarajevski Studenti su jedni od osnivača i suvlasnika NLB lige, a upućen je prijedlog da Bosna svoj dio dionica podijeli sa Hemofarmom i FMP Železnikom, kako bi i ove dvije ekipe mogle postati dioničari regionalne lige.

Međutim, predstavnici Bosne su na Skupštini Sidra povukli prijedlog o podjeli dionica sa srbijanskim ekipama, a da li je u pitanju nezadovoljstvo čelnika Bosne zato što je pozivnicu za narednu sezonu NLB lige dobila Igokea ili će se problem uskoro riješiti, znaće se na narednoj Skupštini Sidra koja će biti održana nakon svjetskog košarkaškog prvenstva u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.