Bosna porazom u Skenderiji završila nastup u ABA ligi 2

Lovćen upisao laganu pobjedu

Bosna porazom u Skenderiji završila nastup u ABA ligi 2

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Košarkaši Bosne Royal večeras su na domaćem parketu poraženi od Lovćena sa 100:85 u posljednjem 22. kolu ABA lige 2.

Sarajevski tim nije uspio pobjedom da završi sezonu u ABA ligi 2, a ekipa iz Cetinja na kraju je zasluženo stigla do trijumfa. Bosna je veoma dobro igrala u prvoj četvrtini nakon koje je vodila sa 27:26, no to je bilo sve u ovom meču.

U nastavku utakmice Lovćen je zaigrao mnogo bolje i na pauzu je otišao sa 12 poena prednosti (43:55). U nastavku su gosti održavali prednost i bilo je samo pitanje kojom razlikom će slaviti. Na kraju je meč završen rezultatom 100:85 u korist ekipe iz Cetinja.

Kod gostiju večeras najefikasniji bio je Albijanić koji je postigao čak 31 poen, dok je Laktović dodao 18. U ekipi Bosne istakao se Durak sa 20 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bosna takmičenje u ABA ligi završava na pretposljednjem 11. mjestu sa omjerom od šest pobjeda i 16 poraza. Lovćen je sedmi sa 12 pobjeda i deset poraza.

Top Komentari

Lud
Kako moze biti 22. kolo a Bosna ima omjer "6-14" to je 20 utakmica koliko sam ja u skoli naucio... A Lovćen "11-8" to je 19 utakmica...??????????????????
1 0
SEIKO
Raspustit sve igrače mamlaze i ubacit omladince pa nek se djeca igraju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti