Bosna Royal na korak od ambisa

Liga 12

Bosna Royal na korak od ambisa

E. Škorić

Bosna Royal je u borbi za opstanak poražena od Varde u 19. kolu Lige 12.

Bosna je u Skenderiji doživjela poraz u meču u kojem je jednostavno morala ostvariti pobjedu.

Gosti iz Višegrada uspjeli su da slave sa 66:60. Prva dionica završena je rezultatom 12:12, da bi gosti na odmor otišli sa osam poena prednosti (25:33).

Uspjela se Bosna vratiti u trećoj dionici, doći na minus tri 25 sekundi do kraja, no Varda je na kraju slavila, a Bosna Royal je na pragu ispadanja…

Stanimirović i Janković su vodili Vardu do trijumfa sa po 18 poena, dok je Tomašević ubacio 14. Kod domaćih je najbolji sa 14 poena bio Mujić, Forić je ubacio 12, a Watson 11 poena.

Široki Brijeg je protiv Čelika, koji se takođe grčevito borbi za opstanak, stigao do 11. pobjede. Domaći su na Pecari slavili sa 75:69.

Bilinovac je sa 20 poena vodio domaće, a isti broj poena je na drugoj strani ubacio Opačak. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HEO je poražen u Trebinju od Leotara sa uvjerljivih 75:55. Najbolji kod Trebinjaca bio je Radisavljević sa 16 poena, dok je Negovanović kod gostiju iz Bileće imao učinak od 14 poena i sedam skokova.

U duelu Mladosti i Građanskog u Mrkonjić Gradu domaćin je bio bolji sa 72:63 uz sjajno izdanje Svilara, koji je ubacio 22 poena. Đuranović je ubacio 15, a Knežević 13 poena. U gostujućim redovima istakao se Erkić sa 18, dok je dva poena manje ubacio Boljkovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije