Bosna Royal nemoćna u Mejdanu

Sloboda lako do pobjede

Bosna Royal nemoćna u Mejdanu

E. Škorić

Košarkaši Slobode savladali su Bosnu Royal rezultatom 92:79 u petom kolu Lige 12.

Sloboda je u Mejdanu bez većih problema stigla do druge pobjede, dok je sarajevski klub upisao i peti poraz u sezoni.

Tuzlaci su već nakon prve dionice vodili deset razlike (27:17). Na poluvremenu su domaći imali velikih 18 poena prednosti (50:32).

Nastavili su svoju dominaciju košarkaši Slobode i u trećem periodu igre, u kojem su slavili sa 25:17. Tek u posljednjoj dionici su domaći popustili, a gosti uspjeli da ublaže poraz, te smanje na nešto pristojnijih 13 poena razlike, 92:79. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Almir Hasandić je predvodio Slobodu sa 22 poena, dok je Mujo Tuljaković ubacio 13, Saša Džambić 12, a Ratko Petrić 11 poena uz sedam skokova. 

U timu gostiju iz Sarajeva Marko Dujković je bio najefikasniji. Centar Bosna Royala ubacio je 22 poena uz osam skokova. Nikica Šljuka je na kraju imao 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije