Donator spasio Bosnu, ali protiv Sparsa Studentima nije bilo spasa
FOTO: D. Kurbegović

Košarkaško prvenstvo BiH

Donator spasio Bosnu, ali protiv Sparsa Studentima nije bilo spasa

H. Zilić

Duel košarkaškog prvenstva BiH između KK Bosna Royal i OKK Spars bio je pod znakom pitanja zbog situacije u KK Bosna Royal.

Studenti su na kraju uspjeli da odigraju utakmicu zahvlajujući donatoru, a to su potvrdili danas na zvaničnoj FB stranici.

"Ipak se igra, hvala donatoru!", stajalo je u saopštenju KK Bosna Royal.

Nažalost po Studente meč protiv Spars rzeultatski nije prošao u najboljem redu jer su Sparsi slavili rezultatom 62:82 u utakmici u kojoj su imali kontrolu igre većim dijelom susreta.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparse je do trijumfa predvodio Vrbica sa 13 poena, devet skokova i šest asistencija, pratio ga je Lakić sa statistikom od 12 poena i četiri skoka, dok je Tejić postigao 12 poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

U redovima Bosne Davis je susret okončao sa 26 poena, četiri skoka i jednom asistencijom, odličan je bio Bulashvili sa 20 poena, pet skokova i dvije asistencije, ali Studenti nisu mogli više od novog poraza i sada su u prvenstvu na omjeru 4-10, dok Sparsi imaju omjer 8-5.

Promo

Top Komentari

Almir1974
KK Bosna je pokazatelj naše sramotne svijesti da se jedan tako slavan klub nalazi na dnu .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi