Bosna u Sarajevu savladala Vardu

Studenti došli do trećeg trijumfa

Bosna u Sarajevu savladala Vardu

U pretposljednjem susretu ovog kola, Bosna je u Sarajevu pobijedila višegradsku Vardu, rezultatom, 95:82. 

Prvih deset minuta utakmice donijelo je odličnu igru obje ekipe. Bosna je imala i devet poena prednosti sredinom igre u prvom periodu, ali su u drugih deset minuta ušli sa vodstvom, 30:25.

 

U nastavku prvog poluvremena vraća se Varda, a na pet minuta prije kraja prvog poluvremena, prednost Bosne bila je samo jedan poen. Zaigrala je potom Bosna mnogo bolje i na odmor otišla sa devet poena viška. 

 

U nastavku utakmice igralo se koš za koš, a Studenti su u odlučujućih deset minuta ušli sa osam poena viška. U posljednjem periodu Bosna je došla i do 15 poena prednosti, do kraja rutinski odigrala i slavila, 95:82. 

 

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Avdibegović sa 21 postignutim poenom, dok je Rizvić dodao 20. U redovima Varde 28 poena postigao je Tresač.

 

Bosna: E. Mujić, 5, F. Vuleta 2, D. Hodžić 2, E. Alispahić 1, A. Hasandić 6, S. Damjanović, E. Čamdžić 3, A. Demić 16, S. Lerić 2, S. Demić 17, R. Rizvić 20, A. Avdibegović 21

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 

Varda: D. Kastratović 10, A. Đerić 13, Đ. Tresač 28, I. Vuković 2, D. Damjanović 4, M. Mirković 3, S. Ivanović 3, B. Kajević 2, D. Tubić, I. Zolotić 9, D. Ognjenović 8, P. Čarapić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti