Bosna za BiH osigurala i drugo mjesto
Ivanović je opet briljirao u dresu "studenata"

NLB liga, 25. kolo

Bosna za BiH osigurala i drugo mjesto

Večerašnjom pobjedom protiv Krke iz Novog Mesta, rezultatom 89:79 košarkaši Bosna ASA BH Telecoma osigurli su Bosni i Hercegovine za narednu sezonu još jedno mjesto u NLB ligi i to kolo prije kraja regularnog dijela sezone.

Iako oslabljeni neigranjem Elvira Ovčine i Saida Hajrića, te Gorana Ikonića, koji je bio u sastavu, ali nije ulazio u igru, izabranici trenera Vlade Vukoičića smogli su snage i onda kada je bilo najpotrebnije ubilježili trijumf. Najefikasniji igrač utakmice bio je Ivan Ivanović sa 29 poena.

Popularni „studenti“ u utakmicu su ušli nervozno, pa su gosti iz Slovenije u 2. minuti poveli sa 5:0. Ipak, naši prvaci su brzo konsolidovali redove, Ivan Ivanović i Suad Šehović su bili precizni za izjednačenje, a „trojkom“ Miljana Rakića, Bosan je u 3. minuti povela sa 8:5. Do kraja prve četvrtine „strudenti“ su držali konce igre u svojim rukama i nakon deset minuta su vodili sa osam peona razlike (26:18).

U 14. minuti tricom Bože Đurasovića, Bosna je otišla na devet poena prednosti (31:22), ali se gosti nisu predavali pa su četiri minute kasnije došli na pola koša zaostatka (36:37). Ipak, Emir Zimić i Ivanović koševima u posljednjoj minuti ponovo vraćaju prednost na osam poena.

Bosna ASA BHT – Krka 89:79
26:18, 20:20, 22:25, 21:16
Mala dvorana KSC Skenderija. Gledalaca: 1.500. Sudije: Srđan Dožai (Hrvatska), Časlav Čukalović (Srbija), Aleksandar Glišić (Srbija).
BOSNA ASA BHT: Ivanović 29, Šehović 19, Ikonić, Rakić 5, Vučurović 7, Đurasović 3, Zimić 12, Suljagić, Pašalić, Đorđević 14, Avdić. Trener: Vlada Vukoičić.
KRKA: Kovačevič, Sebič 6, Petrov 5, Pavič 19, Marcelić 5, Rakočević 12, Krivec 3, Koračin, Balažič 6, Tomas 7, Žvan, Essington 16. Trener: Ivan Sunara.   
U prvih 20 minuta igre odlično je funkcionisao Bosnin šut iz vana. Od deset pokušaja za tri poena,  ubacili su šest (Vučurović, Đorđević, Šehović, Ivanović, Đurasović i Rakić).

Neizvjesna je bila i treća četvrtina u kojoj je Bosna takođe imala prednost, ali nije uspjela konačno slomiti otpor Krke, pa se ušlo u neizvjesnih posljednjih deset minuta. Kada je Stanko Sebič u 35. minuti pogodio za svega pola koša zaostatka Krke (75:76), „studenti“ su se konačno uozbiljili i serijom od 11:2 otišli su na „plus 10“ (87:77) što je značio kraj glavobolja svih navijača Bosne.

Posljednji susret „studenti“ će odigrati 18. marta u Beogradu protiv Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.