Bosna zaustavljena u Zagrebu
Jedan od najboljih pojedinaca Bosne: Stanly Burrell FOTO ABA

Košarkaška NLB liga, 11. kolo

Bosna zaustavljena u Zagrebu

Košarkaši Bosne ASA BHT poraženi su u Zagrebu od domaće Cibone rezultatom 70:91, u 11. kolu regionalne NLB lige čime su prekinuli niz od tri uzastopne pobjede.

Trijumf popularnih „vukova“ je čist kao suza jer su pokazali da su u ovom trenutku bolji sastav od ekipe „studenata“ koja je zbog povreda bila lišena usluga Gorana Ikonića i Ivana Ivanovića, standardnih članova prve petorke.

Bosna je dobro otvorila utakmicu i nakon prvog perioda imala je samo tri koša zaostatka (20:23)...

Problemi su počeli u drugoj četvrtini na početku koje su domaći napravili seriju od 9:0 i stigli do 12 koševa prednosti (32:20). Gosti su se vratili i preko Vučurevića u 18. minutu prišli na pet poena (35:30), no do kraja perioda pokvarili su procenat šuta, a Vukušić je trojkom Cibosima osigurao 13 koševa (49:36) na „velikom odmoru“.

Cibona - Bosna ASA BHT 91:70
23:20, 26:16, 23:22, 19:12
Dvorana „Dražen Petrović“ u Zagrebu. Gledalaca: 1.500. Sudije: Milivoje Jovčić, Jasmina Tatić, Časlav Čukalović (svi Srbija).
CIBONA: Homan 10, Kus 18, Longin 13, Prkačin 10, Troha 3, Vukušić 7, Andrić 4, Calloway 3, Kaštropil, Zubčić 2, Princ 3, Rozić 18.
BOSNA ASA BHT: Šehović 2, Ikonić, Vučurović 22, Đurasović, Zimić 5, Suljagić 2, Klinac 2, Hajrić 11, Pašalić 4, Đorđević 5, Burrell 17.
Treće četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a kada su početkom posljednjeg peioda domaći još jednom „ubacili u petu“ bilo je jasno da će bodovi ostati u Zagrebu.

Najbolji pojedinci Cibone sa po 18 poena bili su Rozić i Kus, dok u poraženom timu vrijedi istaći Vučurevića (22) i Burrella (17).

Uz zakašnjenje zbog pada BihNet-ovog servera, donosimo vam i fotogaleriju iz Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.