Bosnić i Penava na kraju bez titule

Mons izgubio u finalnoj seriji

Bosnić i Penava na kraju bez titule

A. Čaušević

Mons je izgubio finalnu seriju za prvaka Belgije od Ostendea sa 3:1 u seriji nakon što je u četvrtoj utakmici rezultato bio 62:69 za novog-starog prvaka. 

Selektor reprezentacije BiH Vedran Bosnić je s Monsom uradio vrlo dobar posao ove sezone, ali na kraju nije uspio da osvoji trofej.

Kod poraženo najefikasniji su bili Arik Smith (15 poena) i Jabril Durham (14), dok su pobjednički sastav predvodili Lois Schwartz (20) i bivši košarkaš sarajevske Bosne Dušan Đorđević (14).

Bh. reprezentativac Ajdin Penava je za Mons igrao desetak minuta, ali se nije uspio upisati među strijelce.

Inače, Bosnić za ovu sezonu u Monsu sigurno zaslužuje prolaznu ocjenu jer je ranije doveo ekipu i do četvrtfinala Eurocupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti