Vedran Bosnić proglašen za trenera godine

Veliko priznanje za bh. selektora

Vedran Bosnić proglašen za trenera godine

H. Zilić

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić dobio je veliko priznanje.

Bosnić je proglašen za trenera godine u Belgiji, gdje njegov Mons ima sjajnu sezonu iza sebe.

Košarkaši Monsa igraju odlično, prvi su u ligi sa omjerom od 19 pobjeda i pet poraza, a igrali su i četvrtfinale FIBA Europa Cupa.

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je na klupu Monsa stigao 2019. godine. Bosnić je prethodno vodio Södertälje Kings, Lions de Genève i reprezentaciju Švedske.

Tu nije kraj.

Belgijska ekipa ima puno povjerenje u Bosnića tako da su produžili saradnju na još tri godine.

U dresu Monsa igra i bh. reprezentativac Ajdin Penava, koji je upravo ovaj vikend protiv Spiroua odigrao sjajnu partiju koju je okončao sa 13 poena i sedam skokova.

Top Komentari

Mowzilla
Svaka cast, aferim ⚜️
9 0
Jakako
Vedran je trenutno jedna velika pozitivna tema našeg BIH-društva i jako je prijatno čitati bilo šta vezeno za njega a i našu reprezentaciju. Živ ti nama bio Bosniću. ?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi