Bosnić: Pun Mejdan i zajedništvo su naša najveća prednost
Avdić i Bosnić optimistični pred Grke

Košarkaški Zmajevi spremni za Grčku

Bosnić: Pun Mejdan i zajedništvo su naša najveća prednost

E. Dindić, foto: E. Dindić

Uoči utakmice BiH - Grčka u Mejdanu je održana konferencija za medije. Prisutnim medijima obratili su se Samir Avdić i Vedran Bosnić.

Zmajevi su spremni za Grke! Nakon sjajne partije u Latviji i pobjede u grotlu dvorane u Rigi, košarkaška reprezentacija BiH u Mejdanu dočekuje iskusnu selekciju Grčke.

Samir Avdić, direktor reprezentacije BiH uoči ovog susreta kaže:

"Vraćamo se sa pobjedom nad Latvijom. Putovanje, uvjeti, sve je od prvog dana učinjeno na visokom nivou. Iskoristiću priliku da se zahvalim KS Latvije na gostoprimstvu. Očekuje nas drugi meč u Tuzli, očekujemo punu dvoranu. Mejdan, hram košarke, nema sumnje da će biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Tuzla zna i voli košarku i iskreno se nadam da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo slaviti pobjedu!"

Selektor Zmajeva Vedran Bosnić bez ikakvog uvijanja ističe da će njegov tim u Mejdanu jurišati na pobjedu.

"Mnogo mi je drago da je utakmica u Tuzli. Lijepe utakmice me vežu za Tuzlu. Nadam se da će nam publika pomoći da pobijedimo Grčku. Mnogo bitno je što nas krasi dobra atmosfera u timu. Grčka je jako dobra reprezentacija. Dosta je tu igrača koji su igrali u Panatinaikosu i Olimpijakosu. Respektujemo ih, ali respektujemo i sebe i idemo na pobjedu protiv njih", ističe Bosnić, te dodaje:

"Grci imaju tu sredinu koja igra zajedno. Krasi ih timska, statična košarka pet na pet. Imaćemo drugačiju utakmicu nego u Latviji. Mi njih moramo napasti, biti agresivni i više trčati od njih. Biće to jedna fizička utakmica sa dosta fokusa. Moramo praviti što manje grešaka. Naša prednost je pun Mejdan i naše zajedništvo!".

Zdravstveni bilten u redovima Zmajeva je više nego povoljan. Milan Milošević za sada je jedini pod znakom pitanja:

"Minja Milošević je igrao utakmicu pod povredom, ima bolove, nadamo se da će biti bolje u naredna 24 sata pa ćemo vidjeti hoće li moći igrati. Atmosfera je da svi hoće da daju maksimum, pojasnio je selektor Bosnić.

Zmajevi su jutros imali šuterski trening, a danas u 18 sati će još jednom raditi na parketu Mejdana. Posljednje podešavanje nišanskih sprava planirano je za sutra u prijepodnevnim satima.

Utakmica BiH - Grčka igra se sutra u Mejdanu sa početkom od 20 sati.

Top Komentari

fkspatriots
Nek je SK/Telemach promjerio prijenos sa SK2 na Nova sport te onemogućio pola države da to gleda????
5 0
Hakkinen
SVE ZA BOSNU I HERCEGOVINU!!!!! BRAVO MOMCI BRAVO Vedrane Bosniću. I vjerujem da uvijek DOBRA tuzlanska publika će da vas bodri svim srcem za još jednu pobjedu. SRETNO
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi