Utakmica Latvija - BiH druga najgledanija u kvalifikacijama za Eurobasket

Više od 10.000 gledalaca na tribinama

Utakmica Latvija - BiH druga najgledanija u kvalifikacijama za Eurobasket

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je jučer na gostovanju u Rigi selekciju Latvije rezultatom 62:61.


Izabranici Vedrana Bosnića su odigrali izuzetno dobar meč u defanzivi i na kraju su nakon preokreta uspjeli da savladaju favorizovanog domaćina.

Bh. tim je protiv sebe imao i punu dvoranu u Rigi. Sve su to bili domaći navijači koji su pružali svojoj selekciji veliku podršku, ali sve je to bilo uzaludno za domaće.

Meč Latvija - BiH bio drugi najposjećeniji u prvom kolu kvalifikacija. Utakmicu je gledalo 10.100 gledalaca, a samo je veću posjetu zabilježila utakmica između Poljske i Izraela u Gliwicama, gdje je bilo 11.000 gledalaca.

Na trećem mjestu je Ankara Arena gdje je bilo 9.563 gledatelja, a zatim idu Gruzija - Švicarska (7.099), te Finska - Srbija (6.770).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije