Bošnjak bolji od Vogošće, Mladost ubjedljiva protiv Kaknja

12. kolo Prvenstva BiH za košarkaše

Bošnjak bolji od Vogošće, Mladost ubjedljiva protiv Kaknja

E. Čaušević

Košarkaši Bošnjaka večeras su na domaćem parketu savladali Vogošću u okviru 12. kola Prvenstva BiH za košarkaše.

U veoma zanimljivoj košarkaškoj predstavi Bošnjak je na kraju uspio da slavi i ot rezultatom 85:81. Vogošća je bila blizu pobjede jer je u posljednjih deset minuta imala prednost, no košarkaši Bošnjaka do kraja su uspjeli napraviti preokret i doći do zaslužene pobjede.

Domaće je do pobjede vodio Dovadžija sa 19 poena, dok je Lulić dodao pet poena manje. U ekipi Vogošće sjajan meč igrali su Warner i Fazlić koji su ubacili 23, odnosno 22 poena. No, to nije bilo dovoljno gostima da ostanu neporaženi.

Pobjedu na domaćem parketu večeras je ostvarila i Mladost koja je s ubjedljivih 99:77 savladala Kakanj. Najefikasniji u redovima Mladosti bio je Mijović sa 23 poena, dok je Aleksić dodao 20 poena. U ekipi Kaknja istakao se Mirković sa 22 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo BiH za košarkaše, 12. kolo:

Bošnjak - Vogošća 85:81
Mladost - Kakanj 99:77

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi