Bošnjak slavio nad Turbinom, visok poraz Bihaća

Košarkaška A1 Liga

Bošnjak slavio nad Turbinom, visok poraz Bihaća

Bošnjak je u petom kolu košarkaške A1 lige upisao pobjedu nad Turbinom rezultatom 96:91, a u redovima ekipe iz Hadžića najefikasniji bili su Demić sa 31 poenom i Dovadžija sa 27 poena, dok se kod Turbine najviše istakao Đelmo.

U ovom kolu bilo je još zanimljivih utakmica, a vrijedna pomena je i pobjeda Brčkog na domaćem parketu protiv Gradine iz Srebrenika (85:67).

Ekipa Play off Igmana je teže od očekivanog savladala ekipu Orlovika iz Žepča rezultatom 82:72, dok je u dosta dobroj predstavi u Vogošći domaća ekipa nadigrala Promo Donji Vakuf sa 80:74.

Visoku pobjedu ostvarila je i Gradina iz Tešnja, koja je sa 93:75 bila bolja od Bihaća. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

A1 liga, rezultati:

Vogošća - Promo Donji Vakuf 80:74
Bošnjak - Turbina 96:91
Orlovik - Play Off Igman 72:82
Gradina Tešanj - Bihać 93:75
Brčko Distrikt - Gradina Srebrenik 85:67

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti