Boston Celticsi nakon produžetaka savladali aktuelne prvake

L.A. Lakersi bolji od Oklahome

Boston Celticsi nakon produžetaka savladali aktuelne prvake

A. Haznadarević

Protekle noći u NBA ligi je odigrano sedam susreta, među kojima je momčad Boston Celticsa nakon odličnog meča i produžetaka, nadigrala branioce titule Miami Heatse rezultatom 100:98.

Ponovo je sjajni LeBron James bio prvo ime susreta, sa ubaćena 34 poena, 7 asistencija i 16 skokova, ali ni njegov odlični učinak nije pomogao ekipi Miamija. 

 

S druge strane, u dresu Boston Celticsa Kevin Garnett je bio najistaknutiji pojedinac sa 24 poena, 4 asistencije, te 11 skokova.

 

U pobjedi L.A. Lakersa nad Oklahoma City Thundersima rezultatom, sastav iz Los Angelesa je slavio sa 105:96, a do pobjede je svoju momčad kao i obično vodio Kobe Bryant. On je postigao učinak od 21 poena, 14 asistencija, te 9 skokova, a iza njega su se našli Steve Nash sa 17, te Pau Gasol sa 16 poena.

 

U taboru poraženih Thundersa, ali i ujedno najefikasniji igrač utakmice bio je Kevin Durant, koji je ubacio 35 poena, 4 puta je asistirao, te ubilježio i 2 skoka.   

 

NBA rezultati:

Boston Celtics-Miami Heat 100:98 - produžetak 

L. A. Lakers - Oklahoma City Thunder 105:96

Memphis Grizzlies - New Orleans Hornets 83:91

Orlando Magic - Detroit Pistons  102:104

New York Knicks - Atlanta Hawks  106:104

Dallas Mavericks - Phoenix Suns  110:95 

L. A. Clippers - Portland Trailblazers 96:83

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti