Boston deklasirao Wizardse za 3:2 u seriji
Foto: EPA

Celticsi dominirali od početka do kraja utakmice

Boston deklasirao Wizardse za 3:2 u seriji

D. Rakanović

Košarkaši Bostona savladali su Washington sa 123:101 u petoj utakmici polufinala Istoka i sada vode sa 3:2 u seriji. 

Boston je dominirao tokom cijelog meča i zasluženo slavio pobjedu te došao na korak od plasmana u konferencijsko finale. 

Wizardsi su poveli sa 4:0, ali onda je Boston napravio odličnu seriju od 16 uzastopnih poena i stekao dvocifrenu prednost, koju do kraja utakmice nisu ispuštali. Celticsi su do posljednjeg sudijskog zvižduka povećavali prednost iz minuta u minuti, a maksimalna razlika je išla i nekoliko puta do 26 poena. 

Najefikasniji kod Celticsa bio je Avery Bradley sa 29 poena, uz šest skokova. Pratio ga je Al Horford sa 19 poena, uz šest skokova i sedam asistencija. Isaiah Thomas postigao je 18 poena, uz devet asistencija, dok je Jae Crowder postigao isti broj poena uz osam skokova. 

U ekipi Washingtona istakao se John Wall sa 21 poenom. Pratio ga je Bradley Beal sa 16, Kelly Oubre i Otto Porter su dodali po 13 poena.

Šesta utakmica serije na rasporedu je u subotu u 2 sata po srednjoevropskom vremenu, a Boston će imati prvu šansu da obezbijedi finale Istoka gdje se već nalazi Cleveland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi