Nakon 16 godina čekanja ispisana je historija košarke - Boston je novi prvak NBA lige!
FOTO: EPA

Nije pomogao ni Dončić

Nakon 16 godina čekanja ispisana je historija košarke - Boston je novi prvak NBA lige!

Esmer Oštraković

Konačno su uspjeli. Košarkaši Bostona uspjeli su ostvariti pobjedu od 106:88 protiv Dallas Mavericksa u petoj utakmici, te su na taj način 18. put postali prvaci NBA lige.

Ovom pobjedom Boston je ispisao historiju u NBA ligi jer su postali najtrofejniji klub u ligi odmah ispred LA Lakersa koji imaju 17 osvojenih titula.

Što se tiče same utakmice Boston je dominirao od prvog do zadnjeg minuta ove utakmice i na kraju je upisao sasvim zasluženu pobjedu protiv ekipe Dallas Mavericksa.

Nakon prve četvrtine domaći tim imao je prednost od deset poena, a na poluvrijeme se otšlo sa vodstvom Bostona od 21 razlike i slavlje je moglo početi.

Tatum je ponovo odigrao fenomenalnu utakmicu, te je ubacio 31 poena i dodao je osam skokova, te jedanaest asistencija.

Oglasi

Dallas je naravno predvodio Luka Dončić sa 28 ubačenih poena, te 12 skokova, ali to nije bilo dovoljno da Dallas večeras uradi nešto više.

Nisu ga pratili saigrači i praktično niko od saigrača nije bio adekvatna pratnja Dončiću na ovoj utakmici, a to je moglo rezultatirati samo porazom. Upravo to se na kraju i dogodilo.

Ova titula je prva za Boston nakon 2008. godine, a to najbolje pokazuje kakvo slavlje je viđeno nakon što je susret završen.

Pitanje sada da li će Boston uspjeti zadržati ovu ekipu, ali ako to uspiju sigurno je da su među glavnim favoritima za osvajanje titule prvaka NBA lige.

Ekipa Bostona tron je preuzela od Denvera koji je tokom prošle sezone dominirao ligom, ali ove godine to nije išlo ni blizu kao prošle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi