Dallas "metlu" spriječio historijskim razbijanjem Bostona - Historiju ponovo ispisao i Luka Dončić!
FOTO: EPA

Sjajna partija Slovenca

Dallas "metlu" spriječio historijskim razbijanjem Bostona - Historiju ponovo ispisao i Luka Dončić!

Esmer Oštraković

Iako su mnogi očekivali da će Boston završiti posao protiv Dallasa i da će se desiti "metla" igrači Mavericksa ne da to nisu dopustili, nego su sa 122:84 na svom terenu pregazili Boston.

Ova pobjeda znači da je vodstvo Boston Celticsa sada smanjeno na 3:1, a serija se igra na četiri pobjede.

Pobjeda od 38 razlike je treća najubjedljivija pobjeda u NBA finalu nakon pobjede Bullsa protiv Jazza 1998. godine kada su slavili sa +42, te Celticsa nad Lakersima iz 2008. godine od +39.

Spasio se Dallas "metle" i to historijskom pobjedom ali naravno još uvijek je sve u rukama Bostona koji ima dvije pobjede više, a serija se sada seli u Boston.

Dončić ispisao rekord

Luda Dončić bio je najbolji igrač na utakmici, te je u pobjedi Dallasa ubacio 29 poena i dodao je po pet skokova i asistencija, te je imao i tri ukradene lopte.

Oglasi

Sve to uradio je za samo 32 minute na terenu jer nije bilo potrebe da više bude na terenu nakon što je do poluvremena ubacio čak 25 poena.

Na ovaj načić Dončić je postavio rekord Dallas Mavericksa u finalima i postao je prvi igrač nakon Tima Duncana sa ovim brojem poena na poluvremenu finala i to bez ijedne jedine trojke.

Osim Dončića sjajnu utakmicu odigrao je i Kyrie Irving koji je ubacio 21 poen i imao je šest asistencija.

Također sjajan je bio i ereck Lively koji je za 22 minute provedene na terenu ubacio 11 poena i imao je čak 12 skokova.

A Boston je sinoć bio užasan. Postali su prva ekipa nakon Clevelanda 2016. godine koja je u jednoj finalnoj utakmici postigla manje od 84 poena.

Jaylen Brown ubacio je samo 10 poena, a Tatum je dodao 15, dok je Jrue Holiday ubacio također 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi