Finale na Istoku počelo je dramatično: Celticsi se iz teške situacije vratili i došli do pobjede

Indiana ipak poražena

Finale na Istoku počelo je dramatično: Celticsi se iz teške situacije vratili i došli do pobjede

Edmir Škorić

Košarkaši Boston Celticsa slavili su protiv Indiana Pacersa sa 133:128 (117:117) u prvoj utakmici finalne serije Istočne konferencije.

Celticsi su silovito krenuli u meč i poveli sa 12:0, ali se velika prednost brzo topila, pa je na kraju prve dionice bilo tek 34:31 za domaći tim.

U drugoj dionici Boston je ponovo došao do dvocifrene prednosti, a na poluvremenu je bilo neriješeno, 64:64. Početkom treće četvrtine Indiana prelazi prvi put u vodstvo, ali potom Boston pravi preokret.

Pred kraj meča Pacersi su imali prednost, bilo je +5 na dvije minute do kraja, a Boston dolazi do izjednačenja.

Tyrese Haliburton je prizno da su njegove dvije izgubljene lopte koštale Indianu utakmice. "Znamo da možemo igrati s ovim momcima," rekao je Haliburton, dodavši: "Puno je ljudi ovdje koji govore da ne pripadamo ovdje. Baš nas briga. Znamo da pripadamo".

Jayson Tatum je ubacio 36 poena uz 12 skokova u pobjedi Bostona, dok je Jrue Holiday ubacio 28 poena, a Jaylen Brown 26.

U timu Bostona Haliburton je bio najefikasniji sa 25 poena i imao je 10 asistencija. Pascal Siakam je ubacio 24 uz 12 skokova i sedam asistencija, dok je Myles Turner ubacio 23 poena uz 10 skokova.

Za dva dana Boston ponovo dočekuje Indianu, nakon čega će se 26. i 26. maja igrati susreti u Indiani. Na Zapadu final igraju Dallas Mavericks i Minnesota Timberwolves. Njihov prvi meč igra se u noći sa srijede na četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi