Boston pružio dobar otpor, Cleveland poveo 3:1

Finale Istočne konferencije

Boston pružio dobar otpor, Cleveland poveo 3:1

Košarkaši Cleveland Cavaliersa pobijedili su večeras na domaćem parketu Boston Celticse sa 112:99 u četvrtom meču finalne serije Istočne konferencije. 

Celticsi su i ovu utakmicu, kao i sve ostale do kraja play-offa, igrali bez najveće zvijezde Isaiaha Thomasa, ali su na kraju ipak pružili dobar otpor aktuelnom šampionu. 

Gosti iz Bostona su odigrali gotovo savršeno prvo poluvrijeme, obzirom na igrački kadar koji im je ostao, pa su nakon prve dionice stekli prednost od deset poena razlike (29:19). Druga četvrtina donijela je izjednačenu košarku, odnosno rezultat 28:28 i na odmor se otišlo sa prednošću gostiju. 

Ipak, u trećoj dionici Cleveland ubacuje u brzinu više, a proradio je i Kyrie Irving koji je prelomio meč u korist svog tima. U tim trenucima Boston je sta šut za tri poena i bilo je jasno da se neće još dugo moći nositi sa domaćinom. 

Konačni pad gostiju viđen je tek u posljednjih pet minuta, a na kraju je Clevelend slavio sa 13 poena razlike. 

Do trijumfa ih je vodio Kyrie Irving sa 42 poena, dok je LeBron James dodao osam poena manje. Kod Bostona Avery Bradley je imao 19, a Jae Crowder poen manje. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi