Bouldin potpisao za Budućnost

Novi igrač u Podgorici

Bouldin potpisao za Budućnost

Budućnost kao četvrtoplasirana ekipa Aba lige ima namjeru u samu završnicu ovog regionalnog takmičenja ući pojačana za bivšeg mladog reprezentativca SAD-a (U-19) Matt Bouldina.

Ovaj nekadašnji reprezentativac SAD-a (SP 2007. godine, srebrna medalja Novi Sad) i član sveučilišta Gonzage stigao je u redove crnogorskog prvaka gdje bi se trebao zadržati do kraja ove sezone. Ovaj igrač je u Podgorici već izvjestan period, ali je zbog saniranja povrede ugovor potpisan tek ovih dana.

U Budućnost, Bouldin dolazi iz razvojne lige SAD-a gdje je igrao za Tulsu. Prije toga okušao se i u ljetnoj ligi 2010. godine u dresu Chicaga, ali na NBA draftu nije prošao. Igrao je i za Iraklis u Grčkoj gdje je u 10 utakmica postizao u prosjeku 9,7 poena uz tri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.