Braća Ball ojadila Litvance: Htjeli su uništiti klub, nisu ni blizu našeg nivoa!
Foto: Clutchpoints

Oglasili se iz Vytautas Prienaija

Braća Ball ojadila Litvance: Htjeli su uništiti klub, nisu ni blizu našeg nivoa!

Braća playmakera Lakersa Lonza, LiAngelo i Lamelo Ball su se vratili u SAD nakon epizode u Litvaniji. Ipak, litvanski Vytautas Prienaiju će dugo pamtiti njihov boravak u klubu.

Kontroverzni otac braće Ball, LaVar, je u "privatnom angažmanu" odveo dvojicu mlađih sinova u Litvaniju pošto nije bio zadovoljan odnosom prema njima u srednjoškolskom, odnosno koledž timu.

Pretvorila se njihova litvanska avantura u cirsus, koji nije prestao ni po njihovom povratku u SAD i priključivanju jednoj "privatnoj" ligi, a sada su se oglasili iz Vytautasa u kojem su se očigledno pokajali jer su dopustili LiAngelu i LaMelu priključivanje ekipi.

"Prva greška koju smo napravili je ta što smo im omogućili da pomisle da se pitaju za sve u klubu, a to se posebno odnosi na oca LaVara. On je donosio odluke, imao neke svoje planove, pa čak i one takičke koji su se odnosili na igru ekipe... Njegovi sinovi nisu ni blizu nivoa potrebnog za litvanski šampionat, a da ne pričamo o NBA ligi", poručili su iz Vytautas Prienaija, pa dodali:

"Vidljivo je i da braća Ball nisu pokazala želju za napretkom. Kada su vidjeli da tako neće ići počeli su uništavati klub, a nisu isplatili ni obećane nagrade pobjednicima turnira pod pokroviteljstvom Big Baller Branda."

Inače, Prienai je prošlu sezonu, sa LaMelom i LiAngelom u ekipi, završio na zadnjem mjestu tabele litvanskog šampionata, ali će se vjerovatno spasiti ispadanja jer će u prvom rangu ostati upražnjeno mjesto pošto Vyts Šakiai nije ispunio zahtjeve za nastupanje u ovom rangu takmičenja u Litvaniji.

Top Komentari

Edy
razmazena derista
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi