Uspješan početak u JBA ligi

LiAngelo Ball ubacio 53 poena i ostvario triple-double

M. Šljivak

LiAngelo Ball, mlađi brat košarkaša LA Lakersa Lonza, imao je sjajan debi u JBA ligi.

U dresu Los Angeles Ballersa ostvario je triple-double, a ubacio je 53 poena i dodao po 10 skokova i asistencija. Imao je zaista sjajan šut od 57 procenata.

Ball nije izabran na nedavno održanom NBA draftu. Nije se najbolje pokazao na kampovima, što je na kraju presudilo kod timova iz najjače lige svijeta.

Nije uspio ni kontroverzno otac LaVar da ga "ugura" u neku od ekipa i umjesto Ljetne lige potpisao je za Ballerse u novoformiranoj JBA ligi, koju je formirao upravo njegov otac.

Nakon završetka ove lige krajem septembra Ball će vjerovatno u Evropu odakle ima nekoliko ponuda, ali će mu NBA lige ostati samo san.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi