Braća Gasol u istom danu mijenjaju timove?
Veoma interesantna situacija u NBA ligi. Braća isti dan mijenjaju ekipe, a ko zna, možda zaigraju i za jedno (Foto: EPA)

Pau i Marc odlaze?

Braća Gasol u istom danu mijenjaju timove?

M. Šljivak

Legendarni španski košarkaši, braća Pau i Marc Gasol, mogli bi promijeniti ekipe.

Pau će vjerovatno ubrzo napustiti ekipu San Antonio Spursa. Tim iz Texasa čini sve kako bi se riješio 38-godišnjeg centra na kojeg više ne računaju i on bi već danas mogao biti bivši član Spursa.

Ove sezone je Pau odigrao samo 25 utakmice i ima prosjek od 4.5 poena i 4.9 skokova po utakmici. To mu je prvi put u karijeri da ima manje od 10 poena po utakmici.

Gasol će očigledno promijeniti tim, a vidjećemo gdje će na kraju ovaj legendarni košarkaš završiti.

Također, tim će promijeniti i njegov brat Marc. Nakon 11 godina Memphis Grizzliesi su ga odlučili trejdovati, a njegov novi tim bi trebali postati Charlotte Hornetsi.

Ipak, pored ponude Hornetsa tu je još nekoliko timova koji bi željeli dovesti 34-godišnjeg centra i do sutra ćemo znati gdje će on završiti.

Marc ove sezone igra jako dobro i po meču bilježi 15.7 poena i 8.6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi