Brajković napustio Bošnjak, seli u Hrvatsku

Pronašao novi klub

Brajković napustio Bošnjak, seli u Hrvatsku

Najbolji igrač KK Bošnjak u ovoj sezoni, Jure Brajković, više nije član kluba iz Hadžića.

Talentirani krilni košarkaš iz Mostara raskinuo je ugovor s bh. prvoligašem i od sutra je član hrvatskog prvoligaša Alkara iz Sinja.

Brajković će tako od sutra biti na dispoziciji treneru Nevenu Plantaku koji je nakon lošeg starta Sinjana, na vrelu klupu Alkara stigao umjesto Domagoja Kujundžića i dobio imperativ od kluba da Alkar ostavi u prvoj hrvatskoj ligi.

Inače, 23-godišnjem Brajkoviću Alkar će biti treći klub u karijeri, karijeri koja zasad nije došla do razine koju je ovaj krilni košarkaš velikog talenta trebao ostvariti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi