Brett Brown novi izbornik Australije

Iskusni Amerikanac već sjedio na klupi Boomersa

Brett Brown novi izbornik Australije

Trener Philadelphia 76-ersa Brett Brown u kratkom vremenskom roku bit će potvrđen kao novi izbornik košarkaške reprezentacije Australije.

Brett Brown etablirani je NBA trener koji već punih šest godina sjedi na klupi Sixersa dok je od 2002 do 2013 obnašao nekoliko funkcija u managmentu San Antonio Spursa.

Veliku većinu trenerske karijere Brown je proveo u Australiji na klupama Altos Aucklanda, Melbourne Tigersa, North Melbourne Giantsa i Sidney Kingsa. Također, pozicija izbornika australskih košarkaša neće mu biti strana ni nova pošto ju je već obnašao od 2009 do 2012, u vremenu dok je bio član stuffa Spursa, te je Boomerse vodio na OI u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi