Briljantni Kikanović odveo Monaco u finale Lige prvaka
(Foto: FIBA) Nisu dobro košarkaši Monaca otvorili susret, ali onda Kikanović i društvo u drugom dijelu "pale motore" i razbijaju protivnika.

Final Four u Ateni

Briljantni Kikanović odveo Monaco u finale Lige prvaka

Danas su Monaco i MHP Reisen Ludwigsburg odigrali polufinalni susret FIBA Lige prvaka u okviru Final Foura u Ateni, a francuski tim je uspio slaviti pobjedu rezultatom 87:65.

Ipak, nije počelo dobro za Monaco. Ludwigsburg je prvo četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 20:11, da bi Monaco uspio uhvatiti, kakav-takav, ritam tek u drugoj dionici.

Ludwigsburg, međutim, i na odmor odlazi s prednošću, istina od samo dva poena razlike (38:36).

Međutim, Monaco se budi u drugom poluvremenu, a budi se i naš Elmedin Kikanović koji je nešto slabije otvorio susret. U trećoj dionici Monaco preuzima prednost, a Kikanović u zadnjim sekundama ovog perioda pogađa trojku za +7 (61:54).

Nisu stali košarkaši Monaca ni u zadnjem periodu. Njihova prednost je konstantno rasla, pogađali su Robinson, Evans, Kikanović, pa je Monaco ubrzo prebacio i 20 poena razlike.

Na kraju je Monaco lagano priveo susret kraju, slavio ubjedljivu pobjedu i objezbijedio plasman u finalne Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti sa boljim iz duela AEK - Murcia.

Najefikasniji u ekipi Monaca je bio danas sjajni bh. centar Elmedin Kikanović koji je susret završio sa 19 poena, sedam skokova i jednom asistencijom. Odličnu partiju je pružio i Evans sa 17 poena, dok je jedan manje dodao Robinson.

Kada je u pitanju Ludwigsburg najefikasniji je bio Johnson sa 12 poena, dok je 11 dodao Peter-McNeilly.

Top Komentari

rifresh
svaka cast,velika je stvar biti europski sampion nadam se da ce to i ostvariti Kikanovic.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi