Skandal: Produžen pritvor za jednu od najboljih košarkašica svijeta, očekuje je žestoka kazna

Bila je saigračica Jonquel Jones

Skandal: Produžen pritvor za jednu od najboljih košarkašica svijeta, očekuje je žestoka kazna

H. Zilić

Skandal u svjetskoj koašrci nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

Jednoj od najboljih košarkašica svijeta i članici UMMC Ekaterinburg Brittney Griner prijeti deset gpodina aztvora.

Griner će biti u pritvoru do 19. maja jer je sredinom feburara na aerodromu pronađeno ulje od kanabisa u njenim koferima.

Košarkašici je pružila pomoć američka ambasada u Moskvi, bila je lišena slobode, ali nova odluka je da ostaje u pritvoru do 19. maja. U SAD-u se pribojavaju činjenice da bi suđenje mogla dočekati u pritvoru, a to može potrajati i godionu dana.

Ruska državna agencija objavila je da je advokat igračice tražio da ona bude prebačena u kućni pritvor do početka suđenja. On tvrdi da je ruske vrsti drže nelegalno u pritvoru, a njen lokalni advokat Aleksandar Bojkov tvrdi da je potrošeno mnogo vremena do objave optužbe protiv košarkašice i ovo je zasigurno jedan od najvećih skandala u svijetu sporta.

Griner je dvostruka osvajačica Zlatne olimpijske medalje za SAD-om, osvajačica je WNBA lige sa Phoenixom, sedam puta je bila na WNBA staru, a uz bh. reprezentativku Jonquel Jones mnogi je smatraju za jednu od najboljih košarkašica svijeta.

Sa Jones je zajedno igrala u ekipi Ekaterinburga koju je napustilo veliki broj igračica nakon invazije Rusije na Ukrjainu među kojima je i Jonquel Jones.

Top Komentari

K79
veći problem za nju je to što je lezba rusi to ne podnose a naravno najveći problem je rat u Ukrajini , bojim se da je rusi neće za dugo pustiti a to ulje imam ga i ja možeš ga kupiti na netu slobodno i nije uopšte čisto ulje nego sa veoma malim postotkom kanabisa tako da je to samo izgovor
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi