Brojao do 402: Pogledajte sve trojke nevjerovatnog Curryja

Plejmeker Golden Statea ponovo briljirao

Brojao do 402: Pogledajte sve trojke nevjerovatnog Curryja

Stephen Curry nastavlja sa dominacijom i u sezoni 2015/2016. Sjajni plejmeker Golden Statea ponovo je vodio svoju ekipu do najboljeg skora u NBA ligi, ali ovog puta uz novi rekord od 73 pobjede.

Curry je prednjačio i kada je u pitanju lista najboljih strijelaca. Po utakmici je bilježio 30.1 poen, a najbolji je bio i u još nekoliko kategorija.

Između ostalog Steph je predvodio ligu i u ukradenim loptama (2.1), ali i po procentu šuta sa linije slobodnih bacanja (90.8%).

Van linije 7,24 nije imao najbolji postotak, međutim, potpuno zadivljujući je podatak da je tokom regularnog dijela sezone postigao čak 402 trojke.

Curry je pogađao iz gotovo nemogućih pozicija, a kako je to izgledalo pogledajte u video prilogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije